Archives

Σχέσεις


"Γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι" πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει αυτή την φράση και ταυτόχρονα πόσο δύσκολο είναι να γίνουμε.Παραθέτουμε λοιπόν κάποιους “άγραφους κανόνες ” που δεν είναι γραμμένοι σε κανένα βιβλιο και θα κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη.

Κανόνας number1
Εάν το αγαπημένο μπουκαλάκι η κούπα του μικρού μας, έχει χαθεί κάνουμε τα πάντα για να το βρούμε ότι και να γίνει, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να έχει πέσει και τι μικρόβια μπορεί να έχει μαζέψει..

Κανόνας number2
Δεν αγοράζουμε ποτέ παιχνίδια που κάνουν ενοχλητικούς θορύβους, γιατί κατά πάσα...

Εάν το πρότυπο μίας μητέρας που μπορεί να λύσει κάθε πρόβλημα με ένα μόνο τηλεφώνημα και καταφέρνει να κάνει καριέρα και να περνά, ταυτόχρονα, χρόνο με τα παιδιά της σας είναι γνώριμο τότε θα ταυτιστεί με τα παρακάτω 10 πράγματα.
1. Δεν πειράζει να σου αρέσει ο εαυτός σου. Για την ακρίβεια, είναι υπέροχο να κοιτάς τον καθρέφτη και να λες ότι «είσαι υπέροχη».
2. Μην απολογείσαι για την επιτυχία σου, ειδικά όταν την έχεις κερδίσει με την αξία σου και με σκληρή δουλειά.
3. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιον να αισθανθεί άσχημα για να νιώσεις εσύ καλύτερα. Πρέπει να είμαστε οι πρώτοι...


  Αγαπητοί μου γονείς, καμιά φορά σας μισώ…και σας μισώ, γιατί με κοροϊδεύετε. Το ότι είμαι μικρός δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει εδώ και χρόνια. Παλιά, θυμάμαι, που κάθε μέρα το πρωί με ξυπνούσες, μαμά, και μου έλεγες να τρέξω γιατί ο μπαμπάς με περίμενε και το γάλα μου θα κρύωνε! Μισοκοιμισμένος έτρεχα κι εσύ με τον μπαμπά γελούσατε. Αλλά κι εσύ, μπαμπά, τώρα φεύγεις πιο νωρίς και δε σε βλέπω και η μαμά κάθε πρωί κοπανάει τα ντουλάπια με θυμό. Κι ας μου χαμογελάει. Είναι ψεύτικο γιατί δε γελάνε τα μάτια της.
 Και τα μεσημέρια, στο τραπέζι, αντί να μιλάμε και να...

Μπορεί να βελτιωθεί η συμπεριφορά ενός παιδιού δίχως φωνές και γκρίνιες; Η ειδική σε θέματα γονιών Noël Janis-Norton υποστηρίζει πως ναι – και έχει σύμμαχό της μία διασημότητα, την ηθοποιό Έλενα Μπόναμ Κάρτερ που ορκίζεται ότι οι συμβουλές της, της άλλαξαν τη ζωή.

Οι συμβουλές της Janis-Norton αποτελούν τμήμα ενός ολόκληρου προγράμματος που έχει επινοήσει και το οποίο στις αρχές Μαΐου εξέδωσε ως οδηγό για γονείς. Τιτλοφορείται «Calmer, Easier, Happier Parenting: The Revolutionary Programme That Transforms Family Life» και υπόσχεται να φέρει την πολυπόθητη γαλήνη και ηρεμία στο...

από / Απρίλιος 16, 2015 .

Μια μακροχρόνια σχέση διατρέχει έναν πολύ βασικό κίνδυνο που δεν είναι άλλος από αυτόν της κούρασης και του λεγόμενου βαλτώματος. Ίσως αναπολείτε τα πρώτα στάδια της γνωριμίας και της σχέσης που όλα ήταν στο κόκκινο κι ακόμα και μικρές, ανόητες λεπτομέρειες σας ενθουσίαζαν και κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Με τον καιρό όμως το σκηνικό αλλάζει και λίγο λίγο η σχέση μπαίνει σε μια ζώνη κινδύνου.

Με δεδομένο πως κανείς δεν θέλει να ζει μια βαρετή και συμβιβασμένη ερωτική ζωή, είναι ωφέλιμο και ζωοσωτήριο να εντοπίσουμε τις αιτίες βαλτώματος και να τις προλάβουμε ή και να...

από / Μάρτιος 30, 2015 .

Αν ψάχνετε για τους τέλειους γονείς ,ξεχάστε το, δεν υπάρχουν. Αν κάποιοι σας συστηθούν ως αλάνθαστοι γονείς απομακρυνθείτε διακριτικά από αυτούς, ίσως είναι επικίνδυνοι. Αν πάλι ψάχνετε για «εγχειρίδια του καλού γονέα» θα βρείτε πολλά. Συγκεντρώστε όσα περισσότερα μπορείτε. Μετά βάλτε τους φωτιά.

Δείτε το παράδειγμα του πασίγνωστου Αμερικανού παιδιάτρου και παιδαγωγού Benjamin Spock γνωστού και ως  «Dr. Spock»  ο οποίος για αρκετές δεκαετίες συμβούλευε τους Αμερικανούς γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους .Πολλές γενιές Αμερικανών γονέων ακολούθησαν κατά γράμμα τις συμβουλές...

 
Στις μέρες μας λόγω των δύσκολων συνθηκών ζωής είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο η γιαγιά και ο παππούς να ζουν κοντά (στο διπλανό διαμέρισμα ή μονοκατοικία) ή πολλές φορές να συμβιώνουν ακόμη και στο ίδιο σπίτι με την Ελληνική οικογένεια και να παρέχουν σημαντική βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών.
 
Οι λόγοι που παρατηρείται το παραπάνω φαινόμενο είναι διάφοροι, όπως οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και η καριέρα των γονέων, η ανεργία και οι οικονομικές δυσκολίες που αυτή συνεπάγεται, το διαζύγιο ή ο θάνατος του ενός γονέα κλπ.
Σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα τα...

από / Μάρτιος 19, 2015 .

Τις προηγούμενες μέρες έσκασε το ένα περιστατικό μετά το άλλο, ο φοιτητής που εξαφανίστηκε μετά από σειρά εξευτελιστικών επιθέσεων, το παιδάκι με αυτισμό που κανείς συμμαθητής δεν πήγε στο πάρτυ του, οι γονείς που καταδικάστηκαν σε ισόβια γιατί σκότωσαν το 2,5 χρονών μικρό τους με βραστό νερό έπειτα από χρόνια κακοποίηση, υποθέτω εκατοντάδες ακόμα υποθέσεις που χάνονται μέσα στη ροή των "κακών" νέων, στα αυτιά που κλείνουν πεισματικά μαζί με την αλλαγή της στενάχωρης είδησης στην τηλεόραση και στους αναστεναγμούς απογοήτευσης που χάνονται στις συνδέσεις του διαδικτύου. Και...