Archives

Παιδί


Υπάρχουν 4 πράγματα που εύχομαι να μου είχε πει η μητέρα μου πριν φύγει μια για πάντα, εξομολογείται ο William Weil .

 Πρόκειται για μια συγκινητική εξομολόγηση του William Weil , του οποίου η μητέρα έφυγε από την ζωή όταν ήταν μόλις 12 χρόνων.Το παιδί, τότε, καταλάβαινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ότι ή μαμά του πηγαινοέρχονταν στο νοσοκομείο για 5 ολόκληρα χρόνια αλλά με την αθώα παιδική ψυχή του δεν μπορούσε να καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί.Ήταν ένα παιδάκι που έβλεπε ότι η μαμά του το παραμελούσε και ότι δεν ήταν εκεί μαζί του, να παίξει να το συμβουλέψει και να του...

Έχετε ποτέ φανταστεί πως είναι η εφηβεία των αγοριών; Η μήπως νομίζετε οτι θα είναι πάντα το μωρό σας έτσι όπως εσείς το θέλετε. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα και δεν θα καταλάβετε για πότε θα περάσει απο την παιδική ηλικία στην εφηβεία.

Φυσικά το κύριο που θα σας απασχολεί είναι να είναι υγιής, συνεπείς με τις υποχρεώσεις του σχολείου και καλοί άνθρωποι. Σίγουρα όμως θα υπάρξουν αρκετές στιγμές που θα ασχοληθείτε με άλλου είδους λεπτομέρειες που τωρα δεν φαντάζεστε και που θα σας φτάσουν στα άκρα.

 
Θα εύχεστε κάποιος να σας τα είχε πει...
1. Όλα θα μυρίζουν. Το...

από / Μἀϊος 22, 2015 .

 Αν και εσάς το μικρό σας ξοδεύει ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να δώσει πνοή στα Lego του.Ήρθε ή ώρα το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα. Η εταιρία που δημιουργεί τα Lego συνεργάστηκε με την Warner Bros με σκοπό την δημιουργία διαδραστικών παιχνιδιών Lego με συνθηματικό του project “toys-to-life” παιχνίδια στην ζωή..

 Στα πλαίσια του project θα δημιουργηθούν κονσόλες video game οι οποίες θα επιτρέπουν στα παιδιά να πραγματοποιούν κινήσεις από την κονσόλα στα Lego τους. Δηλαδή τα παιδιά θα μπορούν να αλληλεπιδρούν από τον υπολογιστή η από την τηλεόραση στα Lego τους. Θα παίζουν video game...


 

 Η ακόλουθη ιστορία, παρουσιάζει το γνωστό αυτό παραμύθι, από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Σε κάποια σχολεία, ή και σε διαλέξεις, παραθέτετε με σκοπό να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και να αυξήσει την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών. Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματα σας..
«Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν πολύ γι' αυτό. Προσπαθούσα να το διατηρώ ταχτικό και καθαρό. Μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα.
 Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο...

από / Μἀϊος 15, 2015 .

Τί είναι ο εφιάλτης
 Όταν το παιδί βλέπει εφιάλτη ξυπνάει φοβισμένο. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το ηρεμήσουμε γιατί το παιδί μπορεί να φέρνει στο μυαλό του το περιεχόμενο του εφιάλτη και να μη μπορεί να ξανακοιμηθεί. Συνήθως, μια αγκαλιά είναι αρκετή για να μπορέσει να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.
 Εφιάλτες βλέπουν τα παιδιά όλων των ηλικιών. Χρονικά, οι εφιάλτες «έρχονται» όταν μπαίνουμε στο στάδιο REM (Rapid Eye Movement, γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών. Είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από...

«Το παιδί μου, θέλει να μου ζητήσει νερό αλλά το λέει νελό. Τι να κάνω;» Είναι μια φράση την οποία ακούω συχνά αυτολεξεί ή με μικρές διαφορές από πολλούς ανήσυχους γονείς.
Τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο ανησυχητικά όσο νομίζετε.
 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, πρέπει να μπορεί να παράγει σωστά διάφορους ήχους-φωνήματα. Για κάθε φώνημα όμως, η ηλικία στην οποία πρέπει να έχει κατακτηθεί από το παιδί είναι διαφορετική. Για παράδειγμα αν ένα παιδί σε ηλικία 4 ετών δεν λέει το /τ/ και συνεπώς ούτε την λέξη 'τόπι' τότε είναι...

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές συναρπάζουν τα μικρά παιδιά, τα οποία, γεμάτα περιέργεια, λαχταρούν να αγγίξουν τα πλήκτρα και εκείνο το περίεργο ποντίκι, που κάνει την οθόνη να αλλάζει όταν το πατάνε! Η αλήθεια είναι πως από πολύ μικρά μπορούν και αντιγράφουν τη χρήση του από εμάς. Όμως, οι γονείς αναρρωτιούνται πόσο στενή πρέπει να είναι η σχέση των παιδιών με τους υπολογιστές και το ίντερνετ. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως, υπό ορισμένες συνθήκες, τα παιδιά έχουν αρκετά να κερδίσουν από την επαφή τους με την τεχνολογία.

Από ποια ηλικία
Ο υπολογιστής και όλα όσα εμφανίζονται...

Αυτή η τόσο συνηθισμένη φράση στέλνει στα παιδιά μας το λάθος μήνυμα! Γιατί άραγε; 

Στις καλοκαιρινές διακοπές μας οι περισσότεροι θα βρεθούμε για κάποιες μέρες με συγγενείς και φίλους. Και το πιθανότερο είναι ότι όλοι θα θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους στο παιδί μας με αγκαλιές, φιλιά και παιχνίδια.

Ακόμα κι όταν το ίδιο το παιδί δεν θέλει, Τι γίνεται λοιπόν όταν το παιδί –είτε επειδή είναι από τη φύση του διστακτικό είτε επειδή απλώς δεν θέλει- αντιδρά και αρνείται να δείξει οικειότητα;

Πολλοί από εμάς, προκειμένου να μη στεναχωρήσουμε τον παππού, τη γιαγιά...