Archives

ΝήπιοΕίναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιούμε τον πρώτο καιρό για το μωρό μας, δεν είναι και τόσο απαραίτητα.

Παρουσιάζουμε 6 πράγματα που δεν μας χρειάζονται

1.Βραστήρας
Αν δεν έχετε ήδη δεν χρειάζεται να αγοράσετε, μπορείτε απλά να βράζετε το νερό.

2.Ειδικό απορρυπαντικό για μωράκια
Είναι σίγουρο, ότι οποιονδήποτε παιδίατρο και να ρωτήσετε θα σας πει ότι και ένα απορρυπαντικό το οποίο είναι χωρίς αρώματα, είναι μια χαρά για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού.

3. Μπουφάν με έξτρα επένδυση.
Αν δεν μένετε στην Αλάσκα, δεν χρειάζεται να δώσετε τόσα...


Από την στιγμή που το μωρό μας, δεν μπορεί να επιλέξει από μόνο του τον κατάλληλο νονό, πρέπει εμείς να αποφασίσουμε ποιος θα ήταν ο ιδανικότερος νονός για το παιδί μας. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί περισσότερη σκέψη από ότι νομίζουμε.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς οι οποίοι προτιμούν κάποιον συγγενή για νονό, παρά ένα άτομο από το φιλικό τους περιβάλλον.Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ο νονός να είναι πάντα εκεί για το παιδί σαν μια ζεστή αγκαλιά που προσφέρει υποστήριξη, φιλία και μια διακριτική καθοδήγηση προς την σωστή πορεία ανεξάρτητα το εάν είναι...


Η αφυδάτωση στα μωρά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να πάρει πολύ άσχημη τροπή.Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τα συμπτώματα, για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν, πριν χάσουν τον έλεγχο.

Πιο συγκεκριμένα

  • Η παραγωγή ούρων είναι μια πολύ καλή ένδειξη της αφυδάτωσης τα μωρά με αφυδάτωση θα έχουν μειωμένη παραγωγή ούρων με αποτέλεσμα να μην γεμίζουν μια πάνα παρά μόνο μετά από τέσσερις έως έξι ώρες.
  • Οι πηγές (fontanelles) ή μαλακά σημεία στο κεφάλι του μωρού, σε περίπτωση ήπιας έως μέτριας αφυδάτωσης είναι ελαφρά βαθουλωτές.
  • Τα δροσερά χέρια και πόδια, η παραγωγή...


Σίγουρα όλες οι μαμάδες αν μπορούσαμε να καταγράψουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια από την στιγμή που αντικρίσαμε το μωράκι μας, θα το κάναμε..Βέβαια κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο .Παρουσιάζουμε κάποιες στιγμές που θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπήρχαν στο πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ του μωρού μας.Εσείς τι λέτε..

Η Δική μας Σειρά

1.Την μέρα που το ανακαλύψαμε, μπορεί να είναι η φωτογραφία από το τεστ εγκυμοσύνης

2.Μια φωτογραφία του Μπαμπά που μόλις έμαθε ότι θα γίνει Μπαμπάς

3.Φωτογραφία από το πρώτο υπερηχογράφημα

4.Μια φώτο από κάθε μήνα που φουσκώνει η κοιλίτσα

από / Μἀϊος 15, 2015 .

Τί είναι ο εφιάλτης
 Όταν το παιδί βλέπει εφιάλτη ξυπνάει φοβισμένο. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το ηρεμήσουμε γιατί το παιδί μπορεί να φέρνει στο μυαλό του το περιεχόμενο του εφιάλτη και να μη μπορεί να ξανακοιμηθεί. Συνήθως, μια αγκαλιά είναι αρκετή για να μπορέσει να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.
 Εφιάλτες βλέπουν τα παιδιά όλων των ηλικιών. Χρονικά, οι εφιάλτες «έρχονται» όταν μπαίνουμε στο στάδιο REM (Rapid Eye Movement, γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών. Είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από...

Η χρήση των αντηλιακών προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν βέβαια πρόκειται να διαλέξουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοούμε, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε προκειμένου να επιλέξουμε σωστά.

Τι χρειάζομαι από το αντηλιακό;
Ο σκοπός της χρήσης των αντηλιακών προϊόντων είναι να εμποδίσουν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουν τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας «δίνοντας χρόνο» στο δέρμα να παράγει μελανίνη από τα...


 Το μωράκι σας έκανε τα πρώτα του βήματα και εσείς «φουσκώνετε» από χαρά και περηφάνια Τα περισσότερα παιδιά, από τη στιγμή που ξεκινούν να περπατούν μόνα τους, δε σταματούν μπροστά σε τίποτα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξετε ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι σας, ώστε να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται για το μικρό σας εξερευνητή.

1.Τοποθετήστε προστατευτικά στις πρίζες.

2.Τοποθετήστε τις ειδικές προστατευτικές γωνίες στα έπιπλα.

3.Αν έχετε εσωτερική σκάλα, τοποθετήσετε τις ειδικές πόρτες ασφαλείας στη βάση και την κορυφή της.

4.Ασφαλίστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες...


 Πολλές μανούλες επιμένουν να ζυγίζουν τα μωρά τους πριν και μετά από κάθε θηλασμό, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διαπιστώσουν εάν έφαγε αρκετά σε κάθε γεύμα. Όμως, με τον τρόπο αυτό το μόνο που καταφέρνουν είναι να αγχώνονται και μάλιστα αδικαιολόγητα Η μέτρηση του βάρους χωράει πολλά περιθώρια λάθους και καμία ζυγαριά δεν είναι απολύτως αξιόπιστη. Επιπλέον, ποτέ τα γεύματα, ακόμη και της ίδιας ημέρας, δεν είναι ίσα μεταξύ τους, αφού το παιδί δεν θηλάζει πάντα την ίδια ποσότητα γάλακτος. Έτσι, εσείς μπορεί να αγχωθείτε ότι δεν έχει φάει αρκετά, ενώ εκείνο έχει...