Archives

Παιδί

Υποκατηγορία


Υπάρχουν 4 πράγματα που εύχομαι να μου είχε πει η μητέρα μου πριν φύγει μια για πάντα, εξομολογείται ο William Weil .

 Πρόκειται για μια συγκινητική εξομολόγηση του William Weil , του οποίου η μητέρα έφυγε από την ζωή όταν ήταν μόλις 12 χρόνων.Το παιδί, τότε, καταλάβαινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ότι ή μαμά του πηγαινοέρχονταν στο νοσοκομείο για 5 ολόκληρα χρόνια αλλά με την αθώα παιδική ψυχή του δεν μπορούσε να καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί.Ήταν ένα παιδάκι που έβλεπε ότι η μαμά του το παραμελούσε και ότι δεν ήταν εκεί μαζί του, να παίξει να το συμβουλέψει και να του...Είναι κοινό μυστικό ότι τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιούμε τον πρώτο καιρό για το μωρό μας, δεν είναι και τόσο απαραίτητα.

Παρουσιάζουμε 6 πράγματα που δεν μας χρειάζονται

1.Βραστήρας
Αν δεν έχετε ήδη δεν χρειάζεται να αγοράσετε, μπορείτε απλά να βράζετε το νερό.

2.Ειδικό απορρυπαντικό για μωράκια
Είναι σίγουρο, ότι οποιονδήποτε παιδίατρο και να ρωτήσετε θα σας πει ότι και ένα απορρυπαντικό το οποίο είναι χωρίς αρώματα, είναι μια χαρά για το πλύσιμο των ρούχων του μωρού.

3. Μπουφάν με έξτρα επένδυση.
Αν δεν μένετε στην Αλάσκα, δεν χρειάζεται να δώσετε τόσα...

από / Μἀϊος 22, 2015 .

 Αν και εσάς το μικρό σας ξοδεύει ώρες ατελείωτες προσπαθώντας να δώσει πνοή στα Lego του.Ήρθε ή ώρα το όνειρο του να γίνει πραγματικότητα. Η εταιρία που δημιουργεί τα Lego συνεργάστηκε με την Warner Bros με σκοπό την δημιουργία διαδραστικών παιχνιδιών Lego με συνθηματικό του project “toys-to-life” παιχνίδια στην ζωή..

 Στα πλαίσια του project θα δημιουργηθούν κονσόλες video game οι οποίες θα επιτρέπουν στα παιδιά να πραγματοποιούν κινήσεις από την κονσόλα στα Lego τους. Δηλαδή τα παιδιά θα μπορούν να αλληλεπιδρούν από τον υπολογιστή η από την τηλεόραση στα Lego τους. Θα παίζουν video game...


 

 Η ακόλουθη ιστορία, παρουσιάζει το γνωστό αυτό παραμύθι, από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Σε κάποια σχολεία, ή και σε διαλέξεις, παραθέτετε με σκοπό να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και να αυξήσει την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών. Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματα σας..
«Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν πολύ γι' αυτό. Προσπαθούσα να το διατηρώ ταχτικό και καθαρό. Μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα.
 Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο...

από / Μἀϊος 15, 2015 .

Τί είναι ο εφιάλτης
 Όταν το παιδί βλέπει εφιάλτη ξυπνάει φοβισμένο. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο να το ηρεμήσουμε γιατί το παιδί μπορεί να φέρνει στο μυαλό του το περιεχόμενο του εφιάλτη και να μη μπορεί να ξανακοιμηθεί. Συνήθως, μια αγκαλιά είναι αρκετή για να μπορέσει να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.
 Εφιάλτες βλέπουν τα παιδιά όλων των ηλικιών. Χρονικά, οι εφιάλτες «έρχονται» όταν μπαίνουμε στο στάδιο REM (Rapid Eye Movement, γνωστός και ως ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών. Είναι το πέμπτο στάδιο του ύπνου και χαρακτηρίζεται από γρήγορες κινήσεις των ματιών, από...

«Το παιδί μου, θέλει να μου ζητήσει νερό αλλά το λέει νελό. Τι να κάνω;» Είναι μια φράση την οποία ακούω συχνά αυτολεξεί ή με μικρές διαφορές από πολλούς ανήσυχους γονείς.
Τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο ανησυχητικά όσο νομίζετε.
 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του, πρέπει να μπορεί να παράγει σωστά διάφορους ήχους-φωνήματα. Για κάθε φώνημα όμως, η ηλικία στην οποία πρέπει να έχει κατακτηθεί από το παιδί είναι διαφορετική. Για παράδειγμα αν ένα παιδί σε ηλικία 4 ετών δεν λέει το /τ/ και συνεπώς ούτε την λέξη 'τόπι' τότε είναι...

Η χρήση των αντηλιακών προϊόντων αποτελεί μία από τις βασικότερες οδηγίες για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν βέβαια πρόκειται να διαλέξουμε ερχόμαστε αντιμέτωποι με όρους και αριθμούς στις ετικέτες των καλλυντικών που συνήθως δεν κατανοούμε, αλλά που είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε προκειμένου να επιλέξουμε σωστά.

Τι χρειάζομαι από το αντηλιακό;
Ο σκοπός της χρήσης των αντηλιακών προϊόντων είναι να εμποδίσουν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιήσουν τις επιβλαβείς επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας «δίνοντας χρόνο» στο δέρμα να παράγει μελανίνη από τα...


 Το μωράκι σας έκανε τα πρώτα του βήματα και εσείς «φουσκώνετε» από χαρά και περηφάνια Τα περισσότερα παιδιά, από τη στιγμή που ξεκινούν να περπατούν μόνα τους, δε σταματούν μπροστά σε τίποτα. Γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξετε ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι σας, ώστε να είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται για το μικρό σας εξερευνητή.

1.Τοποθετήστε προστατευτικά στις πρίζες.

2.Τοποθετήστε τις ειδικές προστατευτικές γωνίες στα έπιπλα.

3.Αν έχετε εσωτερική σκάλα, τοποθετήσετε τις ειδικές πόρτες ασφαλείας στη βάση και την κορυφή της.

4.Ασφαλίστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες...