Archives

Θηλασμός

Η Alyssa Milano γνωστή   Αμερικανίδα ηθοποιός,παραγωγός, και πρώην τραγουδίστρια βρίσκονταν στο αεροδρόμιο του Heathrow, και επρόκειτο να περάσει από τον συνηθισμένο έλεγχο των χειραποσκευών, προτού εισέλθει στο αεροπλάνο.
  Έμεινε άφωνη, όταν στο έλεγχο της είπαν, ότι σύμφωνα με τον νόμο, δεν επιτρέπονταν η μεταφορά υγρών πάνω 100ml, και   ότι εφόσον δεν είχε   το μωρό μαζί της, ήταν υποχρεωμένοι να κατασχέσουν και να πετάξουν το μητρικό γάλα.
 Στην συνέχεια ακολούθησε μια σειρά οργισμένων tweets ανάμεσα   στη γνωστή ηθοποιό και το αεροδρόμιο του Heathrow. Γιατί ουσιαστικά αυτό που...

από / Απρίλιος 28, 2015 .

Για φαντάσου…

Γράφει η μαμά Λυδία, μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος

Χτες βράδυ μόλις είχα κοιμίσει τα παιδιά και βγήκα από το δωμάτιό τους και βρήκα τον Μάκη να μιλάει στο τηλέφωνο με τον αδερφό του. Έχουμε ένα νέο ανιψάκι σχεδόν 1 μήνα και η μαμά του θηλάζει αποκλειστικά από την μέρα που γέννησε! Μιλάμε κάποιες φορές από το τηλέφωνο για μερικές μικρο-δυσκολίες με τον θηλασμό και χτες τα δύο αδέρφια, οι δύο μπαμπάδες μιλούσαν στο τηλέφωνο. Ο αδερφός του Μάκη ρωτούσε και ο Μάκης απαντούσε.

“Φυσιολογικό είναι ρε συ κάποιες μέρες να θηλάζει το μωρό σχεδόν όλη μέρα....

Η μαστίτιδα είναι μία φλεγμονή του μαστού της μητέρας που θηλάζει και συνήθως συμβαίνει τις πρώτες μέρες ή τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Πρόκειται για μια νόσο η οποία αν δεν προληφθεί ή αν δεν θεραπευτεί εγκαίρως απειλείται η υγεία της μητέρας και η διακοπή του θηλασμού. Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σε συμβουλεύει για το τι πρέπει να προσέξεις!

Πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις μαστίτιδα;
Το πρώτο σύμπτωμα είναι το έντονο πρήξιμο μέρους ή ολόκληρου του μαστού. Το δέρμα κοκκινίζει, είναι ζεστό, πονάει και μπορεί να εμφανιστεί πυρετός. 

Γιατί μια μητέρα μπορεί να...

από / Απρίλιος 01, 2015 .

Οι πιο κάτω οδηγίες θα βοηθήσουν στην αποφυγή συνηθισμένων λανθασμένων χειρισμών που οδηγούν σε διακοπή του μητρικού θηλασμού :

Οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει πρέπει να επιλύεται με γνώμονα τη διατήρηση της γαλουχίας. Η διακοπή του θηλασμού και η συνταγογράφηση φαρμάκων για αναστολή της γαλακτοφορίας πρέπει να θεωρείται σημαντική ιατρική πράξη.
• Το πρωτόγαλα (πύαρ) είναι επαρκές για τις πρώτες μέρες της ζωής, δεν χρειάζεται συμπλήρωμα με άλλο γάλα ή αφεψήματα Επιτέλους πρέπει ο παιδίατρος να πεισθεί ότι η αυτή η μικρή ποσότητα, η πλούσια σε πολύτιμα συστατικά, είναι το μόνο...

Μαμάδες από όλο τον κόσμο ανεβάζουν selfies την ώρα που θηλάζουν τα παιδιά τους. Το κίνημα #brelfies ξεκίνησε δυναμικά την προηγούμενη εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στις 25 Φεβρουαρίου και στην εκπομπή «This Morning», μία μητέρα και συγγραφέας, η Άντζελα Έιπστιν, κατηγόρησε τις μητέρες που αναρτούν τέτοιου είδους φωτογραφίες στο διαδίκτυο και προβάλλουν τα σώματά τους, αλλά και την ικανότητά τους να θηλάζουν.

Ως απάντηση στην Έιπστιν, μαμάδες από τη Μεγάλη Βρετανία, αρχικά, και όλον τον κόσμο στη συνέχεια μοιράζονται...

Ο υποστηρικτικός για το μητρικό θηλασμό παιδίατρος:

1. Έχει πεισθεί για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού έναντι του ξένου γάλακτος. Έχει μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηρίξει τη θηλάζουσα.
2. Γνωρίζει ότι απαγορεύεται, σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας, η διανομή δειγμάτων «ξένου» γάλακτος και η διαφήμιση του με φυλλάδια. Άρα δεν δίνει δείγματα «ξένου» γάλακτος, δεν συμμετέχει στο marketing των εταιριών γαλάτων.
3. Συνιστά να τοποθετείται το μωρό στο στήθος της μητέρας του αμέσως μετά τον τοκετό.
4. Γνωρίζει το λεγόμενο nipple confusion, δηλαδή ότι το...