Archives

Μήπως έχω καμιά ταμπέλα “Προσοχή ΧΗΡΑ: Μην πέσετε πάνω της!”;

από / Απρίλιος 06, 2015 . 0 Σχόλια.

Να ευχηθώ καλή ανάσταση με υγεία σε όλους και οι άγιες μέρες που έρχονται να τις ζήσουμε όσο το δυνατόν με ηρεμία στην ψυχή μας αλλά και στην ζωή μας. Θέλω μέρες να σας γράψω για την καινούρια κατάσταση που βιώνω… Αλλά αυτή την φορά από διαφορετική σκοπιά και με διάθεση τελείως κωμική!

Όπως είχα γράψει και την άλλη φορά, πριν από 2 χρόνια έχασα τον άνδρα μου. Στο διάστημα αυτό έχω αφοσιωθεί στην υποχρεώσεις που επιβάλει το πρόγραμμα της ζωής μας. Με χαρά, με δύναμη και αξιοπρέπεια. Αυτό που λέω στο παιδί μου είναι σιωπή… τι να πεις σε ανθρώπους που δεν πρόκειται να καταλάβουν, να αισθανθούν. Άγιες μέρες είναι έλεος……………

Αναφωνώ καθημερινά έλεος. Τι έγιναν όλες οι φίλες μου; Που πήγαν τα λόγια τα μεγάλα  συμπαράστασης;. Όλη τους η λύπη έχει μετατραπεί σε ματιά γωνιακά καχύποπτη. Με κοιτούν περίεργα, έπαψαν να με καλούν στα σπίτια τους, έπαψαν να ρωτούν για την καθημερινότητά μου και δείχνουν να μην ενδιαφέρονται,  δεν θέλουν να ακούσουν, με κοιτάζουν, αλλά δεν με βλέπουν. Με κάποια από αυτές βρέθηκα έπειτα από καιρό, εντελώς τυχαία σε μία περιήγησή μας στις βιτρίνες. Η Νάντια, λοιπόν,  έκανε πως χάρηκε που με είδε, και με συνέστησε στην άλλη κολλητή της λέγοντας «η χήρα του Κώστα» και η άλλη αντί να πει ένα έστω “χαίρω πολύ”… τράβηξε την μπλούζα και έφτυσε τον κόρφο της…. ΕΛΕΟΣ. Νέες γυναίκες μορφωμένες είναι αυτές. Πολύ σωστά είπε γνωστός καλλιτέχνης ήμασταν και θα παραμείνουμε χώρα «οριεντάλ». Ανατολίτες….

Μα καλά έχω καμία βούλα ντροπής στο κεφάλι μου και δεν το βλέπω; Ή έχω ταμπέλα κρεμασμένη, ως άλλη «τέντυ μπόι» εποχής: ΧΗΡΑ προσοχή μην πέσετε πάνω της!!!! Με λένε Λιάνα και ναι έχασα τον άνδρα μου. Δεν άλλαξε ο χαρακτήρας μου παρέμεινε ίδιος,  ίσως και να έγινα και καλύτερη έπειτα από την εμπειρία που έζησα. Και μπορώ και συμπαραστέκομαι σε ανθρώπους και τους συμβουλεύω να έχουν δύναμη και υπερηφάνεια. Με Τον Θεό δεν μπορώ να τα βάλω,  έτσι αποφάσισε…  Αλλά με τον ξιπασμό μπορώ, όχι μόνο να τα βάλω αλλά και να γελώ ταυτόχρονα.

Όχι δεν είμαι μια γυναίκα μόνη που ψάχνεται. Αλλά και αν ακόμα το έκανα σίγουρα δεν θα ψαχνόμουν ποτέ  στους άνδρες των φίλων μου. Ε! κορίτσια δεν χρειάζεται να μου φωνάζετε ότι έχασα τον άνδρα μου. Το ξέρω. Μην φοβάστε!!!!! Σίγουρα δεν κινδυνεύετε από εμένα. Αλλά μόνο από τους εαυτούς σας.

Μία γυναίκα δεν χρειάζεται να υποστηρίξει την υπόσταση της έχοντας έναν άντρα δίπλα της. Μπορώ και μόνη. Αντέχω γιατί παρόλο την έλλειψη του… εκείνος είναι ακόμα εδώ…. Επιβάλλει την παρουσία του και μέσα από την σιωπή του.

Με εξορίζουν στην Σπιναλόγκα (και συγχωρέστε με, χωρίς διάθεση χιούμορ για τους ανθρώπους που έζησαν εκεί, το σέβομαι απόλυτα) θα το μετονομάσω σε χήρα…λόγκα! Ελάτε με τα παιδιά σας , τουλάχιστον θα κάνουμε η μία παρέα στην άλλη. Και δεν θα έχουμε κανέναν ανάγκη. Τουλάχιστον εκεί καμία δεν θα φτύνει το κόρφο της και δεν θα κρατά σκόρδα….. Τις αρρώστιες δεν τις διαλέγουμε απλώς μας βρίσκουν…..

Καλή Ανάσταση καλό Πάσχα…. και άλλη μια φορά ευχαριστώ!


πηγή:  singleparent.gr

Σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Δεν Αναρτήθηκε)
   Ιστότοπος: (Site url with http://)
* Σχόλιο: