Archives

Frozen yogurt φράουλα με 3 τρόπους

από / Μάρτιος 11, 2015 . 0 Σχόλια.
Frozen yogurt φράουλα με 3 τρόπους

FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ 3 ΤΡΟΠΟΥΣ

1ος τρόπος

Υλικά,

300γραμμ. φράουλες

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες, ή ακόμα και με 0% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Πλένουμε τις φράουλες, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσανάκι τους. Στην συνέχεια τις κόβουμε καθέτως στην μέση και βάζουμε τις μισές σε ένα μπολ και τις άλλες μισές στο μπλεντεράκι μας και τις κάνουμε πουρέ.

2. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και το γιαούρτι. Τα αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε τα κομματάκια φράουλες και τα ανακατεύουμε απαλά.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα παραλληλόγραμμη για ψωμί, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.

4. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε το γλυκό μας, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10-15 λεπτά να μαλακώσει.

Σημ: Μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη για περισσότερο από 1 μήνα.

2ος τρόπος

Υλικά,

3 φλιτζάνια του τσαγιού φράουλες κομμένες σε φετούλες

3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Ελάχιστο αλατάκι

½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα πλήρες

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τις φράουλες μαζί με τον χυμό λεμονιού, το αλατάκι και την ζάχαρη να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λειώσει τελείως η ζάχαρη. Στην συνέχεια, πολτοποιούμε τις φράουλες με το εργαλείο του πουρέ, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

4. Μετά από την 1 ώρα, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε να παγώσει, μέχρι να το σερβίρουμε.

Σημ. Εάν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο στάδιο 4.

3ος τρόπος

Υλικά,

 

500γραμμ. φράουλες

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού Βότκα, ή λικέρ Kirsh

240γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 

1. Πλένουμε τις φράουλες, τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τις κόβουμε σε φετούλες.

2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη και την Βότκα, ή το λικέρ.

3. Τις ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις φράουλες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να λειώσει τελείως η ζάχαρη.

4. Στην συνέχεια, μεταφέρουμε τις φράουλες και το ζουμί τους στο μπλένετρ, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον χυμό του λεμονιού και τα χτυπάμε όλα μαζί.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

6. Μετά από την 1 ώρα, βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε να παγώσει, μέχρι να το σερβίρουμε.

Σημ. Εάν έχουμε παγωτομηχανή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο στάδιο 6.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η θρεπτική αξία της φράουλας:

Διατροφική αξία για 1 φλιτζάνι φράουλες την ημέρα (240γραμμ.)

 

 

Ποσότητα

Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (%)

Θερμίδες (1 φλιτζάνι)

43kcal

 

Βιταμίνη C

81,65mg

136,1%

Βιταμίνη Κ

20,16mcg

25,2%

Μαγγάνιο

0,42mg

21,0%

Φυτικές Ίνες

3,31γρ

13,2%

πηγή: www.lifesharing.gr

     
     
     
     
     
     

Σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Δεν Αναρτήθηκε)
   Ιστότοπος: (Site url with http://)
* Σχόλιο: