Archives

Ο William Weil, δίνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στις μητέρες

από / Μἀϊος 24, 2015 . 0 Σχόλια.


Υπάρχουν 4 πράγματα που εύχομαι να μου είχε πει η μητέρα μου πριν φύγει μια για πάντα, εξομολογείται ο William Weil .

 Πρόκειται για μια συγκινητική εξομολόγηση του William Weil , του οποίου η μητέρα έφυγε από την ζωή όταν ήταν μόλις 12 χρόνων.Το παιδί, τότε, καταλάβαινε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, και ότι ή μαμά του πηγαινοέρχονταν στο νοσοκομείο για 5 ολόκληρα χρόνια αλλά με την αθώα παιδική ψυχή του δεν μπορούσε να καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί.Ήταν ένα παιδάκι που έβλεπε ότι η μαμά του το παραμελούσε και ότι δεν ήταν εκεί μαζί του, να παίξει να το συμβουλέψει και να του δώσει την αγάπη της, βέβαια και κανένας δεν του είχε εξηγήσει ότι η μαμά του ήταν πολύ άρρωστη,ούτε η ίδια.
 Ώσπου μια μέρα, ξαφνικά έφυγε από την ζωή.Τα χρόνια έχουν περάσει, και ο William έχει μεγαλώσει,είναι χρονών, μα οι πληγές στην ψυχή του δεν έχουν κλείσει. Για αυτό μας εξομολογείται τα 4 πράγματα που θα ήθελε πάρα πολύ να είχε ακούσει από την μητέρα του , και φυσικά είναι και ένα μήνυμα προς όλες της μητέρες.Τι θέλει να ακούσει ένα παιδί για να μπορέσει να τα καταφέρει στις δυσκολίες της ζωής

1. "Εύχομαι να μου είχες πει ότι η σημασία που δεν μου έδινες δεν σήμαινε ότι δεν με αγαπούσες"
Έχοντας έναν υπερκινητικό μεγαλύτερο αδερφό και μια μικρότερη αδερφή ήμουν το παιδί που πάντα περνούσε απαρατήρητο.Ως αποτέλεσμα η μητέρα μου να μην είχε τόσο χρόνο να ασχοληθεί με εμένα, είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάτι έκανα λάθος.Δεν ζήτησα ποτέ την προσοχή της γιατί δεν ήθελα να σκεφτώ ότι θα μου αρνηθεί , έτσι πίστευα ότι δεν την άξιζα και ότι δεν ήμουν αγαπητός.Θέλοντας να αποφύγω όλα αυτά,είχα μια τελείως αντιδραστική και αρνητική συμπεριφορά,το οποίο έκανε τα πράγματα χειρότερα.
 Αυτό που είχα ανάγκη να ακούσω από την μητέρα μου ήταν ότι “επειδή τα αδέρφια σου μου με έχουν εξαντλήσει δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρομαι ή σε αγαπάω λιγότερο το αντίθετο μάλιστα”
2."Θα ήθελα να με είχε επιβραβεύσει"
 Τα παιδιά έχουν ανάγκη την επιβράβευση, τα κάνει να νοιώθουν ξεχωριστά και σημαντικά.Αυτό τα βοηθάει να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.Οι δικοί μου γονείς θέλοντας να μην μεγαλώσουν παιδιά με εγωιστικές τάσεις δεν μας επιβράβευσαν ποτέ.Με συνέπεια αυτών, μια σκληρή και επικριτική συμπεριφορά που με δυσκόλεψε στην μετέπειτα ζωή μου και κυρίως στην στάση μου απέναντι στις γυναίκες.
3."Θα τα καταφέρεις"
Οι μαμάδες πρέπει να υποστηρίζουν πάντα τα παιδιά τους και να τους λένε ότι όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρουν.Θυμάμαι όταν ήμουν έκτη δημοτικού και η δασκάλα μου, μου ανακοίνωσε ότι θα πάω σε μια τάξη με τους προχωρημένους στα μαθηματικά, την κοίταξα έκπληκτος και τότε με κοίταξε στα μάτια και μου είπε θα τα καταφέρεις.Ακόμα θυμάμαι εκείνη την μέρα ήταν η πρώτη φορά που κάποιος πίστεψε σε μένα.
4."Εύχομαι να μπορούσε να μας είχε αποχαιρετήσει"
 Το 1968 τα παιδιά δεν επιτρέπονταν να επισκεφτούν κόσμο στα νοσοκομεία.Όμως εμένα και τον αδερφό μου μας άφησαν έστω μια φορά να πάμε να επισκεφτούμε την μητέρα μας. Είχα το προαίσθημα ότι ίσως θα ήταν η τελευταία φορά που θα την έβλεπα, και γι αυτό είχα μαζέψει τα πιο όμορφα λουλούδια για να της τα πάω. Όταν πήγαμε αντικρίσαμε μια γυναίκα πολύ άρρωστη που με το ζόρι μιλούσε. Μας είδε και δεν μας είπε ούτε αντίο.Μετά από μια βδομάδα έφυγε από την ζωή.Δεν θέλω να την κατηγορήσω διότι εκείνη την εποχή ήταν πιο εύκολο ένας ενήλικας να μιλήσει και να εξηγήσει σε έναν ενήλικα παρά σε ένα παιδί. Όμως το γεγονός ότι δεν μας αποχαιρέτησε μου άφησε τεράστιο κενό στην ψυχή μου μέχρι και σήμερα.
 Βέβαια όλα όσα συνέβησαν στην ζωή μου με έκαναν ακόμα πιο δυνατό και με βοήθησαν να μεγαλώσω τους δύο γιους μου όσο καλύτερα μπορούσα και τους έδωσα ότι πραγματικά είχα στερηθεί και προσπαθώ να είμαι πάντα δίπλα τους και να τους δείχνω πόσο τους αγαπώ και πιστεύω σε αυτούς.

Εξομολογείται ο William Weil θέλοντας να μας κάνει καλύτερους γονείς.....

Σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Δεν Αναρτήθηκε)
   Ιστότοπος: (Site url with http://)
* Σχόλιο: