Archives

Ζουμερό κοτόπουλο σούβλας με μπίρα και μεθυσμένες πατάτες

από / Μἀϊος 15, 2015 . 0 Σχόλια.

Υλικά συνταγής

    1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γρ.
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κουτάκι μπίρα
    2 σκ. σκόρδο

    Μείγμα μπαχαρικών
    1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
    1 κ.σ. σκόνη τσίλι
    1 κ.σ. σκόρδο αποξηραμένο
    1/2 κ.γ. κύμινο
    1 κ.γ. πιπέρι
    1 κ.γ. μουστάρδα
    1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
    4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
    1 κ.σ. αλάτι

    Για τις ψητές πατάτες με μπίρα
    10 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες για ψήσιμο
    1 κουτί μπίρα και τη μισή που περίσσεψε από το κοτόπουλο
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 λεμόνι
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

 


Εκτέλεση
1.Πλένουμε πολύ καλά το κουτί της μπίρας και το στεγνώνουμε
2.Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, βότανα και ζάχαρη σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
3.Σκουπίζουμε πολύ καλά το κοτόπουλο να στεγνώσει μέσα κι έξω. Αλείφουμε ολόγυρα με το λάδι να λαδωθεί παντού .
4.Πασπαλίζουμε ολόγυρα με το μείγμα μπαχαρικών κι όσο περισσέψει το βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου.
5.Κρατάμε την μίση μπίρα για τις πατάτες, θα χρειαστούμε το κουτάκι μπίρας μισογεμάτο. Ρίχνουμε μέσα στο κουτάκι με την μισή μπίρα τις 2 σκ. σκόρδο. Βάζουμε το κουτί της μπύρας μέσα στο κοτόπουλο σαν να το σουβλίζουμε.
6.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170ºC, βάζουμε το κοτόπουλο που κάθεται πάνω στο κουτί μπύρας, σε ταψάκι για να στάζουν τα υγρά του και τριγύρω αραδιάζουμε τις πατάτες. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπίρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 40'.
7.Προς το τέλος του ψησίματος ελέγχουμε τα ζουμιά του κοτόπουλο. Τσεκάρουμε αν είναι σωστά ψημένο μπήγοντας σουβλί στο μπούτι. Αν τα υγρά που τρέχουν είναι διάφανα είναι ψημένο αν είναι ροζ θέλει ακόμα επιπλέον ψήσιμο.
Αφού ψηθεί αφήνουμε να σταθεί για 15' έπειτα με προσοχή αφαιρούμε το κουτί της μπίρας γιατί είναι καυτό όπως και η μπίρα.
8.Κόβουμε σε ξύλο κοπής και σερβίρουμε με σαλάτα και πατάτες ψητές με μπίρα.

Για τις πατάτες
Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ προσθέτουμε τα βότανα, τη μουστάρδα το λάδι το αλατοπίπερο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά και τις αραδιάζουμε στο ταψί του κοτόπουλου. Τις περιχύνουμε με το 1-1/2 κουτί μπίρα.

 

πηγή:  www.argiro.gr

Σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Δεν Αναρτήθηκε)
   Ιστότοπος: (Site url with http://)
* Σχόλιο: