Archives

Χοιρινά μπριζολάκια στο τηγάνι με μέλι, πορτοκάλι & μουστάρδα

από / Απρίλιος 27, 2015 . 0 Σχόλια.

Μαριναρισμένα χοιρινά μπριζολάκια γλασαρισμένα με μέλι και μουστάρδα. Ένα απολαυστικό και απλό πιάτο, με μια τετράδα υλικών χοιρινό, μουστάρδα, μέλι και πορτοκάλι που κάνουν πολύ ταιριαστή παρέα.

Υλικά συνταγής

  • 3 χοιρινά μπριζολάκια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο 
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπολ βάζετε το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα το χυμό πορτοκαλιού, 3 κ.σ. λάδι και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε τη μαρινάδα σε σακούλα τροφίμων poly bag, προσθέτετε τα μπριζολάκια, τη κλείνετε καλά από πάνω και την ανακινείτε να πάει παντού η μαρινάδα. Τη βάζετε σε πυρέξ και αφήνετε τα μπριζολάκια να μαριναριστούν στο ψυγείο, ανακινώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πάει παντού η μαρινάδα, για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της.
  3. Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι. Αφαιρείτε τα μπριζολάκια από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με τη μαρινάδα και τα αφήνετε να ψηθούν. 
  4. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού και τα σερβίρετε ζεστά με μια δροσερή σαλάτα και τηγανητές πατάτες.

 

πηγή: www.sintayes.gr

Σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο

Απάντηση

* Όνομα:
* E-mail: (Δεν Αναρτήθηκε)
   Ιστότοπος: (Site url with http://)
* Σχόλιο: